images

In de streek Westerwolde, in het dal van de ruiten A, ligt het prachtige Smeerling. Daar vindt u Gasterij Natuurlijk Smeerling.  Smeerling is een beschermd dorpsgezicht. Er staan een aantal Westerwoldse boerderijen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Een van de boerderijen is de werkschuur van Natuurmonumenten.

Naast het dorp ligt het Metbroekbos en het Eemboersveld, onderdelen van het natuurgebied Dal van de Ruiten A van de vereniging. Het gebied Westerwolde heeft een prachtige groene, natuurlijk omgeving met een rijke historie. Smeerling heeft een beschermd dorpsgezicht gelegen in een idyllische plek in het beekdallandschap Dal van de Ruiten A. Gasterij Natuurlijk Smeerling is een rijksmonumentale boerderij waarin de oude elementen op een mooie, sfeervolle manier behouden zijn gebleven en met een tuin en terras.

 


Laden… Laden…
Klik op onderstaande lijst met lokatie's voor meer informatie

We gaan weer op weg naar het noorden, en strijken neer in Smeerling. Ook dit jaar maken we er weer een feestje van! In samenwerking met Natuurmonumenten en stichting d’Appelhof staan we de hele zaterdag voor je klaar op deze mooie plek. Wil je je aanmelden om je fruit tot het allerlekkerste sap te laten