wilde-tuin2

Natuurtuin ’t Loo levert in de regio een bijdrage aan bewustwording van duurzaamheid, biodiversiteit en verantwoord leven. Daarom is de tuin een ecologisch centrum voor Bergeijk en omgeving, waar inwoners en toeristen kunnen genieten. Tegelijkertijd bieden we inspiratie voor een duurzaam gebruik van de aarde. Natuurtuin ’t Loo laat bezoekers kennis maken met de ingenieuze samenhang van het bodemleven met dat van planten, insecten en vogels. Biodiversiteit is onze gezamenlijke passie.
Drie verenigingen midden in de Bergeijkse gemeenschap
Natuurtuin ’t Loo in Bergeijk is een burgerinitiatief van drie natuurverenigingen: VELT, IVN en de Bijenhoudersvereniging. De drie verenigingen vormen samen Stichting Natuurtuin ’t Loo. Met een vaste kern van ongeveer 50 vrijwilligers toverden we twee drassige voetbalvelden om tot een ecologische natuurtuin, die in augustus 2000 werd geopend. Samen met lokale bedrijven en de gemeente bouwden we het unieke ontmoetingscentrum De Wingerd dat in 2017 werd uitgeroepen tot finalist in de Brabantse Stijlprijs.
Burgerinitiatief
Natuurtuin ’t Loo is een burgerinitiatief. Volledig opgezet en voortgezet door burgers, met steun van gemeente en bedrijfsleven. Onze vrijwilligers, inclusief het bestuur, worden niet beloond met financiële middelen. De sociale contacten, persoonlijke ontwikkeling en het genieten van de natuur vormen de onbetaalbare tegenwaarde voor de vrijwilligers.

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden