desappers-douwe-en-mitchke.jpg.jpegWij zijn Douwe Hibma en Mitchke Leemans. De Sappers!

Douwe is decorontwerper en bouwt ook maar meteen zelf wat hij verzint. Hij werkt voor theater en opera en doet vooral veel locatieprojecten.
Mitchke is vrachtwagenchauffeur. Ze werkt voor theater en muziek en tourde jarenlang heel Europa door.

Samen wonen we met nog 2 gezinnen sinds 2009 in Voorst. Een prachtige plek van 1,5 hectare met een flinke hoogstamboomgaard. Al snel kwamen we erachter dat daar teveel appels en peren afkomen voor de taart. We kochten een handpers. Alweer heel snel zat de vriezer overvol met flessen sap. We ontdekten de Mobipers en dát was de oplossing: je eigen sap, nog tot de volgende oogst houdbaar in een handig pak.
Maar.. Douwe zou Douwe niet zijn als hij niet dacht dat het beter kon. Al een hele tijd puzzelde hij over een sneller en efficiënter perssysteem dat nog beter sap zou opleveren. Bíjna begon hij met bouwen…. en ontdekte toen dat Norbert Siewert van Vaculiq bijna precies leverde wat hij had verzonnen. Dat werd ‘m dus: onze sappers.

Samen vinden we het belangrijk dat je van dichtbij goede producten kunt krijgen. Dat er minder wordt weggegooid. Dat je van een gevariëerd en gezond landschap kunt genieten, ook in de stad. Dat je in een gemoedelijke buurt woont. Dit is onze bijdrage aan een fijne, feestelijke wereld: een rondreizende oogstpers. Welkom!